Share

Presentació del llibre “Panada on the road. Viatge antropològico a la recerca dels orígens de la joia de la dieta mediterrània sarda” és el títol de l’assaig antropològic de Veronica Matta, publicat per Sa Mata, que es presentarà el dimarts 16 d’abril a la sala d’actes de l’IME (Institut Menorquí d’Estudis) de Maó, a les 7 pm.

Panada on the road és un viatge antropològic a la recerca dels orígens de la joia de la dieta mediterrània sarda, sa panada, preciós cofre de sabors, coneixement i cultura. Una investigació antropològica de camp, iniciada a Sardenya el 2015 a partir de l’antiga ciutat de la ceràmica, Assemini, continuant en els territoris de Cuglieri i Oschiri i que travessa les fronteres sardes, a través de l’adoració de la Mare de Déu de la Panada fins les Illes Balears, enriquida pel coneixement i l’experiència.

El llibre està adornat amb la imatge a la portada de l’obra de ceràmica creada per l’artista de renom internacional Ignazia Tinti. A més de l’autora, Veronica Matta i el seu company de viatge Massimo Argiolas, Pep Pelfort, director del Centre d’Estudis Gastronòmics, així com l’escriptor i periodista Bep Allès, president de l’Associació d’escriptors i Periodistes Gastronòmics participaran en la presentació.

Les converses s’intercalaran amb la lectura de passatges del llibre traduït a l’espanyol pel sociòleg i antropòleg Miguel Ángel Duran Hernández de Madrid. Durant la presentació, es projectarà un vídeo, realitzat per Giovanni Battista Marini, en les etapes de l’enquesta on the road a Europa continguda en el llibre.

L’esdeveniment s’organitza en col·laboració amb l’IME, l’Institut d’Estudis de Menorca, organització autònoma del Consell Insular de Menorca, Centre d’Estudis Gastronòmics, Sa Mata, associació cultural i de promoció social d’Assemini (Sardenya) i Foodies on Menorca, Setmanari el Iris.

Leave a comment.